Tip: doe Boekenavontuur kinderboeken cadeau

header-ebook21Met de feestdagen in aantocht hier op de valreep nog een tip voor je kinderen: neem eens een kijkje op de website van Boekenavontuur Kinderboeken. Ik ben erg te spreken over het idee erachter, om kinderen gestimuleerd en gemotiveerd te houden om te lezen. Ik schrijf zelf ook dikwijls dingen, kalk gedichten of songteksten op papier en zo nu en dan waag ik me aan een boek. Ik geloof in de kracht van schrijven – voor mijzelf, om het van me af te zetten, om aan die intrinsieke drang die erin zit de dingen op papier te zetten – en ook absoluut in de kracht van lezen. Ik denk dat het heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen als zij lezen – en in een voorstadium nog voorgelezen worden door hun ouders. Zeker na het lezen van het boek van de initiatiefneemster van de website Boekenavontuur Kinderboeken dat zich met het onderwerp voorlezen bezighoudt is mij hierin veel duidelijk geworden.

Prikkel de fantasie en het inlevingsvermogen van kinderen

eBook-pagina-1-copyWil je je kinderen dus niet alleen voor op de korte termijn iets geven, maar ook op langere termijn in hen investeren, bedenk dan hoe goed een boek voor hun ontwikkeling is. Een boek prikkelt het inlevingsvermogen van kinderen, prikkelt hun fantasie. Met het lezen van of het voorgelezen worden uit een boek komen ze in een heel andere wereld, een die slechts met woorden ingekleurd wordt maar die hun inlevingsvermogen geheel vrij laat, het beeld en de emoties erachter leren zij zichzelf zodoende eigen te maken. NaamloosIk ben zelf een fervent lezer en kon mijn boeken vroeger al niet loslaten – ik zat tot ver na bedtijd met een zaklampje onder mijn deken te lezen. Ik kan zelf zien wat het heeft toegevoegd aan mijn leven en zou het anderen ook zo gunnen – vandaar dat ikzelf inderdaad op de valreep nog enkele boekenpakketten van Boekenavontuur Kinderboeken cadeau ga doen. Echt een aanrader!