Macbook oplader online

logo

Een van de meest geavanceerde notebooks is de MacBook. De nieuwe modellen zijn dun, licht en krachtig, maar er zijn ook nog veel oudere modellen in omloop.

De MagSafe adapter

In 2006 kwam Apple op de markt met een MacBook Pro voorzien van een oplader die met een magneetje vastgeklikt kon worden aan de voedingspoort. Wanneer iemand over het electriciteitssnoer struikelde, werd het van het apparaat losgetrokken zonder dat er schade ontstond aan het snoer of aan de laptop. Een jaar later vroeg Apple patent aan voor een magnetische connector voor elektronische apparaten – de MagSafe. Tot nu toe is Apple de enige computerfabrikant gebleven die een dergelijk foolproof systeem gebruikt om een laptop op te laden.

total_apple_magsafe_oplader_45watt

Verschillende MacBooks, verschillende opladers?

Er zijn opladers van 45 Watt, 60 Watt en 85 Watt. Hoewel elke MacBook in de doos geleverd wordt met de best passende oplader, kan je ze zonder problemen onderling uitwisselen. Een MacBook Air die normaal gesproken genoegen neemt met een oplader van 45W, kan je prima opladen met een adaptor van 60 W. Wanneer je echter een macbook oplader met een te laag vermogen gebruikt, zal hij niet veel doen. Het apparaat laadt wel op, maar dit gaat heel erg langzaam. Beter is het dus om de passende oplader te gebruiken. Kijk op de supportpagina van Apple voor alle specificaties.

MacSafe1 en MacSafe 2

Doordat de nieuwste MacBook Pro en de MacBook Air zo dun en licht geworden zijn, is de MacSafe voedingspoort ook smaller geworden. Hier past een nieuwe adaptor bij: de MagSafe2. De MagSafe1 en de MagSafe2 zijn onderling niet inwisselbaar. Bestel daarom voor uw nieuwe MacBook de MagSafe2 oplader.

front_accu_apple_powerbook_12_inch_a1012