Schade verhalen met behulp van de dashcam

Schade verhalen met behulp van de dashcam

 

Het zal ongeveer een half jaar geleden zijn, dat ik in een ongeluk terecht kwam, op een heel nare manier. Ik wil er niet teveel over uitweiden en de details zal ik je om die reden besparen, maar laat ik hier benadrukken dat het niet mijn schuld was, maar van die ander. Ik heb het verhaal aan meerdere mensen verteld en altijd gaven die me gelijk – en vertelde ik het verhaal vanuit die ander z’n perspectief dan gaven ze me ongelijk, voor mij reden genoeg om niet te twijfelen aan mijn rol hierin. Het vervelende is echter dat er geen getuigen aanwezig waren om mijn verhaal te bevestigen. Je moet je voorstellen, het was een uurtje of tien in de avond, het begon al aardig donker te worden en bovendien bevond ik me op een landweggetje in de middle of nowhere met niemand om me heen – behalve die halvegare andere bestuurder dus. Ook waren er hier geen camera’s geïnstalleerd om mijn verhaal te ondersteunen met videomateriaal. Ik heb dit allemaal als zo zuur ervaren, dat ik sindsdien op aanraden van een vriend een dashcam liet installeren voorin mijn auto – mijn niéuwe auto, wel te verstaan. Die dashcam registreert alles wat er gebeurt in en om de auto, als ik aan het rijden ben bijvoorbeeld – opdat ik de volgende keer dat ik me in zo’n ongeluk bevind wél precies kan aantonen wat er gebeurde – maar ook als mijn auto geparkeerd is. Dat laatste heeft me in elk geval al een treffer opgeleverd, want de dashcam pikte een signaal op toen een andere auto te dichtbij de mijne kwam. Toen mijn spiegel eraf gereden werd en diegene niet stopte om een briefje achter te laten registreerde de dashcam alsnog het kentekennummer en heb ik de schade kunnen verhalen.