Cadeaubon en muziek luisteren, wie had dat gedacht?

Cadeaubon en muziek luisteren, wie had dat gedacht?

Als ‘oude’ man van 77, (het is maar wat je oud noemt) ben ik nog erg sportief en jong van geest. Mijn kinderen vinden dit ook en het is fantastisch om nog te kunnen voetballen of te fietsen met mijn kleinkinderen. Ik kreeg voor mijn verjaardag een cadeaubon van de Primera van mijn kinderen. Hoe lief ze ook voor mij zijn, ze maken mij vaak belachelijk om het feit dat ik de nieuwe technologie niet goed begrijp. Gelukkig helpen ze mij er wel mee. Ik kreeg een cadeaubon van iTunes. Voorheen had ik daar nog nooit van gehoord. Aanvankelijk wist ik dus ook niet zo goed wat ik er mee moest. Maar ik laat mijzelf niet kennen en ben eerst in mijn eentje op onderzoek gegaan, maar toen ik er echt niet uitkwam heb ik toch maar mijn dochter opgebeld. Toen ik het vertelde begon ze al te schaterlachen. “Pap, zeg dan toch gewoon dat je het niet snapt!” Ik gaf toe dat ik vanaf nu eerlijk zal zeggen als ik iets niet begrijp.

banner_cadeaukaarten_boven_2

Goed, ze legde dus uit dat ik de cadeaubon digitaal moest inleveren. Dit was voor mij al een rare gewaarwording. Digitaal inleveren, digitaal internetbankieren, digitaal op je i-pad je email versturen, ik heb er gewoon niet zoveel mee. Het was dus voor muziek, of voor films, wat ik wilde. Mijn kinderen weten dat ik een liefhebber ben van muziek. Ik had een grote muziekcollectie, ik denk wel meer dan vierhonderd Lp’s en een stuk of honderd cd’s. Helaas is dit verloren gegaan aan een brand in 2004. Ik heb daarna niet meer de tijd genomen dit weer te verzamelen. Met de cadeaubon bleek ik dus online, en ja, digitaal, muziek te kunnen kopen. Wat een verademing! Waar ik eerst wat sceptisch was over het digitale leven, heeft het nu mijn leven een boost gegeven. En dat met een digitale cadeaubon.