Koop een goede elektrische fiets

Ben je toe aan een nieuwe fiets? Overweeg dan om een elektrische fiets aan te schaffen. Elektrische fietsen worden met de dag populairder en worden steeds vaker door zowel jong als oud gekozen.

Lichter trappen

Groot voordeel van een elektrische fiets is dat je er lichter mee trapt dan met een gewoon exemplaar. Door het gebruiken van de trapondersteuning fiets je toch lichter als je wind tegen hebt of bijvoorbeeld tegen een helling omhoog gaat. Daardoor blijft fietsen voor veel mensen goed te doen, ook al ben je zelf wat minder krachtig. Omdat je altijd dient mee te trappen met een elektrische fiets blijf je toch in beweging.

Kopen of leasen

Een goede elektrische fiets kopen kost wat maar dan heb je ook wat. Als je een kijkje neemt op de site van Fast & Furious kun je al voor iets meer dan 1000 euro een elektrische fiets aanschaffen. Als deze aanschafprijs net wat teveel voor je is kun je er ook een e-bike leasen.

Veel verschillende modellen

E-bikes zijn in verschillende modellen te koop. Zo kun je kiezen voor een herenfiets of damesfiets maar ook transportfietsen, speciale moederfietsen waarop je je kindje mee kunt nemen en driewielers behoren tot de mogelijkheden. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden en voor alle modellen kijk je het beste even op de website. Als je bij het bedrijf een elektrische fiets bestelt wordt deze rijklaar en gratis bij je thuisbezorgd door heel Nederland.

Verschillende accu’s

De prijzen tussen de elektrische fietsen kunnen verschillen per model maar worden vooral bepaald door de accu en accessoires die erop zitten. Voor e-bikes worden verschillende accu’s gebruikt die de hulpmotor aansturen. Deze motor kan op verschillende plaatsen op de elektrische fiets zitten. Je hebt de keuze uit drie soorten accu’s bij de aanschaf van een elektrische fiets. Deze soorten zijn NiMH, Li-Ion en LiPO accu’s. Ieder type accu heeft zijn voor- en nadelen dus je kijkt het beste eerst even wat je allemaal met je elektrische fiets wilt ondernemen voordat je er de juiste batterij bij kiest.