Wat is leuk om mijn kinderen te geven?

Wat is leuk om mijn kinderen te geven?

Na twee turbulente jaren vol maatregelen en ups en downs begint het leven eindelijk weer een beetje zijn oude vorm aan te nemen. Dat houdt ook in dat we weer zoals vroeger bij elkaar over de vloer kunnen komen. Sinterklaas, kerst en alle andere feestdagen kunnen weer als vanouds gevierd worden. Verjaardagen en andere partijtjes gaan ook weer door. Hoewel dit natuurlijk allemaal een gigantische bron van vreugde is, brengt dit wel een heikel puntje met zich mee, namelijk cadeautjes. Kinderspeelgoed is namelijk het lastigste wat er bestaat. Hoe kies je dit en waar vind je dit?

Kinderspeelgoed

Aan speelgoed komt geen eind

Er zijn weinig producten in de wereld waar zoveel variatie en zoveel aanbod in te vinden is als kinderspeelgoed. Ongeacht de situatie en ongeacht de tijd, kinderen altijd speelgoed blijven willen en nodig hebben. Dat maakt dat het aanbod zo uitgebreid is dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Daar komt een einde aan. De meeste aanbieders van kinderspeelgoed hebben hun website of winkel heel slim ingericht. Hierbij wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld een categorie als goedkoop speelgoed. Zo zie je in een opslag waar je precies moet zijn.   

De vergeten functie van speelgoed

Men vergeet helaas vaak dat speelgoed ook een doel dient. Het is namelijk niet alleen bedoeld om de kinderen stil te houden en ze vermaak te geven. Vanuit een didactisch oogpunt is spelen een van de belangrijkste dingen voor de ontwikkeling van een kind, spelenderwijs leert men namelijk. Dit betekent niet per definitie dat je meteen moet denken aan laptops met cijfers, maar bijvoorbeeld een blokkendoos is al heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo leert een kind probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht creëren. Neem dit soort dingen ook in overweging bij je keuze voor speelgoed.