Voor een prachtige ervaring bezoek je musée Lalique

Voor een prachtige ervaring bezoek je musée Lalique

Voor kunstliefhebbers is museum Lalique een echte aanrader! De museum is geïnspireerd op de kunstwerken van René Lalique. Het zijn prachtige glaswerken en juwelen die gemaakt zijn in 1960 tot 1945.

Wie is René Lalique?

De kunstobjecten van Lalique zijn vooral zo bijzonder, door de vele details die erin verwerkt zijn. De details zijn met het blote oog haast niet te zien, dat komt doordat lalique werkte met een vergrootglas. Lalique hield van de “kleine natuur” en dat zie je vaak terug in zijn kunstobjecten.  Zo zie je vaak de kikker, libel en de vlinder terug.

In museum Lalique hebben ze overal touchscreens opgehangen, zo kun je op de prachtige kunsten inzoomen, zodat je elk detail super helder kan zien. Wanneer je wel trek hebt gekregen door al dat rondneuzen, kan je heerlijk gaan lunchen in het museum. Hier hoef je niet voor te reserveren. Zo kan je heerlijk gaan zitten bij de openhaard of in de prachtige bloementuin.

Ook zijn er arrangementen voor groepen beschikbaar, waar je heerlijk een drankje krijgt terwijl iemand alles verteld over de kunstenaar en zijn kunstwerken. Daarna kan je heerlijk gaan lunchen en heb je een geweldige dag gehad.