Puzzelen fijne bezigheid bij oplopende stress

Puzzelen fijne bezigheid bij oplopende stress

Wanneer we de stress in ons leven voelen oplopen moet je ingrijpen. Nee, je hoeft niet meteen een therapeut te bezoeken. Maar weet dat je even gas moet terugnemen. Op het werk, in het gezin of familie moet je een balans zien te vinden in spanning en ontspanning. Vooropgesteld: een beetje stress is goed voor een mens. het helpt je te focussen en goed te presteren. Als de druk te hoog wordt en langdurig aanhoudt kan het leiden tot geestelijke en lichamelijke klachten. Rustig aan doen is goed. Helemaal niets doen is geen oplossing. Een eenvoudige activiteit als wandelen, fietsen of een spelletje of puzzel uit de legpuzzelwinkel is al heilzaam en kan erger voorkomen. Voor wie tijdig de signalen oppikt en er mee aan de gang gaat liggen oplossingen binnen handbereik.

Hilarische afbeelding in elkaar leggen

Bij het zien van de hilarische afbeeldingen van jan van haasteren puzzel online kom je al als vanzelf in een goed humeur. Positieve stofjes die in je hersenen vrij komen bij zo’n ontspannen bezigheid doet al wonderen. Al was het alleen maar een goede nachtrust na een relaxed avondje thuis om de tafel. Geen sores of planningen in je hoofd om mee te gaan slapen. Maar even helemaal niets. Een rustig muziekje op de achtergrond mag de enige prikkel zijn. Probeer maar; het doet wonderen voor een zorgeloze slaap. Een goed middel om de volgende dag energiek aan te kunnen.

Puzzels zo mooi als een kunstwerk

De houten puzzel associeer je misschien met de kinderpuzzel van vroeger. Leuk en leerzaam voor de jongsten. Maar houten puzzel via Legpuzzels zijn zo prachtig en kunstzinnig van afbeelding dat het een mooie plaats in je huis verdient. Een mooie wandversiering van wooden city na vele uurtjes plezier is niet te versmaden. Een andere kijk op kunst. En puzzelen.