Puzzel Vaardigheid kun je opbouwen

Puzzel Vaardigheid kun je opbouwen

Het leggen van een puzzel hebben we met de paplepel ingegoten gekregen. Babies, peuters, kleuters en schoolkinderen vinden het leuk om te doen. Leerzaam en al spelenderwijs doen ze nieuwe vaardigheden op of oefenen ze al eerder opgedane kennis. Het geheugen, de motoriek en het visueel inzicht krijgt er een oppepper mee. Het begint met een legpuzzel met bijvoorbeeld vier grote puzzelstukken. Voor een baby al een enorme sprong in kennis en vaardigheid. Al gauw mag de uitdaging groter worden. De afbeelding op de legpuzzel wordt complexer, de stukken worden kleiner en hun aantal groter. Voortbouwen op bestaande kennis en vaardigheden. Dat is wat er gebeurt als je leert. Van eenvoudig naar grote en ingewikkelde houten puzzels voor volwassenen. Er gaat jaren aan leerzaam puzzelplezier overheen. Stapje voor stapje.

Van leerzaam en rustgevend 

Je bent nooit te oud om te leren. Steeds iets nieuws toevoegen aan alles wat je kent en kunt in het leven. Het houdt je fris en actief. Mensen hebben er behoefte aan en gaan vaak zelf al, bewust of onbewust, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Anders roest je vast. Het leerzame van een kinderpuzzel verschuift later naar het rustgevende aspect dat puzzelen geeft. Met grote en ingewikkelde puzzels 3000 stukjes kun je uren zoet zijn. Lekker rustig en ontspannend bezig zijn. Steeds weer uitdagend door het vele aantal stukjes van een mooie of grappige afbeelding. Zoveel stukjes dat er een aantal bakjes op tafel nodig is, om eenzelfde soort stukken voor te sorteren. Luchten, bloemen en groen zijn een hels karwei. 

Puzzelen op een hoger level

De uitdaging van een legpuzzel op het platte vlak kan groot zijn. Een wooden city 3d puzzel is weer van een hogere orde. Nu moet je ook rekening houden met een afbeelding in de hoogte. Zo ontstaan er de prachtigste bouwwerken. Om trots op te zijn. Alweer wat geleerd.