Kerstpakketten bestellen: volg dit handige stappenplan voor succes

Kerstpakketten bestellen: volg dit handige stappenplan voor succes

Wil jij kerstpakketten bestellen, dan ben je misschien al aan het nadenken over wat je daarmee kunt doen. De mogelijkheden zijn groot en er staat online een enorm assortiment kerstpakketten voor je klaar, maar hoe kies je daar de exact juiste uit? Welk pakket zal dit jaar echt indruk maken op je personeel en hoe kies je die? Het onderstaande stappenplan is exact samengesteld voor iedereen die kerstpakketten moet bestellen.

1. Kerstpakketten bestellen door je personeel te betrekken

Het eerste wat je doet is een enquête sturen onder je personeel om te peilen wat de verwachtingen en de wensen zijn. Doe je dat niet, dan moet je gokken en is de kans dat je de verkeerde kerstpakketten gaat bestellen veel groter. Vraag ze naar hun verwachtingen, naar hun mening over het vorige kerstpakket en om het ideale kerstpakket te beschrijven.

2. Stel een ideaal kerstpakket samen

Met die informatie kun je nu brainstormen en op papier het ideale kerstpakket bestellen. Deze zijn uiteraard uitgevoerd in je huiskleur en met het logo van je bedrijf op de verpakking. Het product wat erin zit verwijst naar wat jullie doen en het thema refereert naar een belangrijke gebeurtenis of prestatie van het afgelopen jaar. Zo maak je het kerstpakket vertrouwd, persoonlijk en heeft het de juiste boodschap. Niemand anders krijgt dit specifieke pakket en dat laat je personeel zien dat ze belangrijk zijn.

3. Denk na over eventuele andere opties

Veel webwinkels bieden ook andere opties aan en je hoeft er geen kant-en-klaar kerstpakketten te bestelen. Hier vind je enkele voorbeelden van wat er ook mogelijk is.

  • Je kunt ook kerstpakketten bestellen die op maat voor jou zijn samengesteld. Daarvoor moet je vaak wel minimaal 75 pakketten nodig hebben.
  • Een andere optie die je krijgt is een eigen keuze concept via een puntenkaart. De webshop ontwerpt dan een pagina in je huisstijl met producten waar je personeel zelf uit kan kiezen.
  • Als laatste bieden sommige webwinkels verrassingspakketten aan waarvan niemand weet wat erin zit tot je personeel het openmaakt.

4. Wil je je bestelling splitsen?

Het kan voor sommigen handig zijn om de bestelling te splitsen, vooral als je een uiteenlopend personeelsbestand hebt. Kies dan bijvoorbeeld een apart kerstpakket voor je klanten of partners. Je kunt ook onderscheid maken tussen de pakketten die je aan je vaste medewerkers geeft en aan je stagiaires of uitzendkrachten. Door van deze optie gebruik te maken kun je kerstpakketten bestellen die zich richten op kleinere groepjes, in plaats van je complete bestand.

5. Je bestelling plaatsen

Het enige wat je nu nog moet doen is je kerstpakketten bestellen. Gebruik de handige filters bij de webwinkel en het maken van een keuze wordt al een stuk gemakkelijker. Heb je de juiste kerstpakketten gevonden, dan geef je aan hoeveel je nodig hebt, waar ze moeten worden afgeleverd en wanneer. Daarna is het een kwestie van een betaalmethode kiezen en je bent klaar. Kerstpakketten bestellen is met dit stappenplan vast een succes.