Goed communiceren door te schrijven

Goed communiceren door te schrijven

Schrijven is basiscommunicatie. Nadat je hebt leren praten en luisteren leer je op school al op jonge leeftijd je naam lezen en schrijven. Een speerpunt in onderwijsland. Want in onze talige samenleving hoor je deze vier basisvaardigheden al vroeg te beheersen. Luisteren, spreken, lezen en schrijven zijn de grote vier die we in ons leven aan vaardigheden nodig hebben. Later bouwen we het uit met foutloze spelling en andere talen leren. Maar altijd gaat het vooraf aan onze digitale vaardigheden. De pen gaat vooraf aan het toetsenbord zogezegd. Je zult eerder een Luxe pen bestellen dan een pc aanschaffen. Gewoon omdat er eerst een goede basis moet zijn om daarop verder te kunnen borduren. Eerst schrijven en dan pas typen.

Grote en kleine dingen aan elkaar laten weten

En communicatie blijft een toverwoord. Wie in zijn werkzame leven cursussen moet volgen zal ontdekken dat ze naast vakinhoudelijke zaken in feite heel veel gaan over communicatie. Hoe dan ook. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt….of opschrijft. Dat is waar het omgaat. Kleine eenvoudige aantekeningen om niets te vergeten, maar ook de grote dingen in het leven vragen om een vastlegging op schrift. Met vaak de noodzakelijke handtekening. Ga een Parker pen kopen om belangrijke en ogenschijnlijk kleine dingen vast te leggen. Op een geel memovelletje of een notariele akte. De handgeschreven teksten en handtekeningen kunnen niet zonder een pen.

Geef de boodschap door

Even een telefoontje, kort gesprekje of een notitie. Het maakt de omgang met anderen soepeler en duidelijker. Wie wil er dan niet cross pennen kopen om dat op een comfortabele manier te doen? Een pen die goed in de hand ligt en betrouwbaar is. Schrijft altijd zonder vlekken en laat je zelden in de steek. Zo komt een geschreven boods