De dierbare functie van ashangers

De dierbare functie van ashangers

Ashangers hebben een zeer dierbare functie. Wanneer een dierbaar persoon is overleden is dit uiteraard altijd zeer verdrietig. Het verlies en de daarbijbehorende rouw kunnen een moeilijk proces zijn. Des te fijner is het wanneer je de persoon die overleden is, op een andere manier toch nog dichtbij je kunt houden. Een ashanger is daarvoor een geschikt middel. Op die manier heb je letterlijk de materie van de overleden persoon bij je hangen. Dit geeft voor veel mensen toch een bepaalde soort rust. Niet alleen dat de as er hangt, maar ook het idee dat iemand niet helemaal vergaan is. 

ashangers

Verschillende soorten ashangers

Er zijn verschillende soorten ashangers. In feite kun je iedere hanger laten ontwerpen naar hoe jij hem wilt. Vaak komt het as voor in een soort vormpje. Veel voorkomende vormpjes daarbij zijn bijvoorbeeld een hartje, een klavertje vier, een hoefijzer of een roos. Ook kun je ervoor kiezen om een foto van de persoon af te beelden en daarachter, of daarin het as te bewaren. Er zijn vele opties. Vaak wordt het gebruikt op de manier hoe jij het wilt en je kunt hem dus ook zelf laten ontwerpen. De opties zijn daarin eindeloos. Belangrijk is wel dat de as goed bewaard blijft in het sieraad.

Het gebruik van ashangers

Een ashanger kun je gebruiken op de manier hoe jij het wilt. Wellicht wens je het als sieraad te gebruiken om altijd bij je te kunnen dragen. Je kunt een ashanger bijvoorbeeld aan een ketting of armband hangen. Verder zijn er nog opties voor eventueel oorbellen. Maar een ashanger kun je ook ergens anders bewaren en die gebruiken op de momenten wanneer jij het wilt. Je kunt hem thuis bewaren en mooie plek geven. Op die manier kun je er altijd naar kijken wanneer het je past. Het maakt niet uit waar je de as bewaard, als je het maar bewaard op de manier waarop je het zelf fijn vindt.